Poznej svého farmáře

BioFarma Belina – PSF

24. 09. 2018
C

o byste řekli na pozvání na místo obklopené dechberoucí přírodou, kde se zastavil čas? Přejete si prožít den plný dobrého jídla a zábavy? Pak se jistě 29. 9. 2018 společně setkáme v Nežichově v Karlovarském kraji na BioFarmě Belina, kde na vás čeká skvělý program v rámci projektu Poznej svého farmáře. V sobotu se můžete od 10:00 do 15:00 těšit na ochutnávku poctivých farmářských dobrot, prohlídku farmy i program pro děti. My rozhodně nebudeme chybět. A co vy?

Už znáte svého farmáře?

Přemýšleli jste někdy nad tím, o kolik žlutější jsou žloutky domácích vajíček spokojených slepiček oproti vajíčkům z obchodu a o kolik je chutnější sýr vyrobený na české farmě? Odpověď budete mít doslova na jazyku ve chvíli, kdy poznáte farmáře ve svém okolí a okusíte jejich výrobky. Přesně to je cílem série poznávacích akcí pro veřejnost Poznej svého farmáře, kterou zaštiťuje ministerstvo zemědělství.

BioFarma Belina

Bééé. Mééé… S příchodem na farmu vás přivítají ovce a krávy, které se na BioFarmě Belina chovají již od roku 2003. A nejsou tam sami, společnost jim dělají také králíci, koně a kočky. V roce 2009 se na farmě s přispěním EU otevřela firemní minimlékárna, která produkuje zhruba 150 l mléka denně. Pokud nedáte dopustit na domácí mléčné výrobky, rozhodně nebudete odcházet s prázdnou.

Maxivýběr v minimlékárně

Kromě čerstvých sýrů, smetanových sýrů, tvarohu a tvarohových krémů si můžete z návštěvy farmy odnést také nejrůznější pomazánky, žervé a samozřejmě mléko.

Ubytujte se na farmě

Chcete na chvíli uniknout ruchu města? Farma v roce 2008 zprovoznila ubytování v podkroví hospodářské budovy ve čtyřech pokojích s vlastním sociálním zařízením a od roku 2014 nabízí také možnost ubytování ve stylově zrekonstruovaném domečku v těsném sousedství farmy.

Chcete se dozvědět více o projektu Poznej svého farmáře? Prostudujte si stránky projektu. O BioFarmě Belina se dozvíte více zde.

 


Podobné články

Komentáře