Farmáři

Rodinná farma Mejsnar

31. 07. 2019
D

nes vám představíme rodinnou farmu Mejsnar, firmu s dlouholetou tradicí hospodaření v zemědělství.

Dnes vám představíme rodinnou farmu Mejsnar, firmu s dlouholetou tradicí hospodaření v zemědělství. Farma Mejsnar byla založena po roce 1991 a nachází se v klidném prostředí Podkrkonoší, ve vesnici...

Partneři

Tyto novinky značky Frujo si vaši zákazníci zaručeně vychutnají

31. 05. 2019
V

stupte ze značkou Frujo otevřenou bránou do světa chutí. Do světa, z něhož nebudete chtít jen tak odejít. Získá si vás totiž svou bohatou nabídkou příchutí, díky nimž vaše mléčné výrobky vyniknou. Chcete svým zákazníkům nabídnout něco nového? Toužíte rozvíjet svůj potenciál? Pak je tento článek o značce Frujo a jejich novinkách tím pravým pro vás.

Několik slov pro připomenutí O značce Frujo jsme psali již dříve, protože ale rozhodně neusíná na vavřínech, opět se má s vámi o co podělit. Tato česká značka patří k významným výrobcům...

Příběhy farmářů

Brdská včela ani letos nezahálí

24. 05. 2019
O

Brdské včele už jsme jednou psali, pamatujete? Vzhledem k tomu, že je u ní však vždy něco nového (protože je pilnější než včelka Mája), hlásí se u nás opět o slovo. Spolek přátel včel a medoviny Brdská včela byl založen již před 6 lety a od té doby se pyšní hned 160 včelstvy a produkcí chutného medu i medoviny. Co je u Brdské včely nového?

Med oslazený poctivou prací Med by nebyl tím pravým medem, kdyby se na jeho výrobě nepodílely včelky a zkušení včelaři, kteří vnímají svou práci jako koníček a potvrzují pravidlo, že nejlepší je to...

Příběhy farmářů

Včelař Petr Valošek zná sílu přírody

12. 05. 2019
O

léčivých účincích bylin a medu slýcháme ze všech stran. Příroda je jednoduše mocná čarodějka, která pomáhá, dělá radost a harmonizuje tělo i mysl. Své o tom ví i doktor přírodních věd Petr Valošek, jehož koníčkem je včelaření i pěstování a prodej léčivých bylinek. S jakými neduhy vám pomůžou bylinky a med? Přijměte naši pozvánku do světa zdraví. 

Včelí produkty  Kvalitní vosk, propolis, pyl, mateří kašička a v neposlední řadě sladký med. To jsou všechno včelí produkty, na jejichž výrobu se Petr Valošek zaměřuje. A ze své vlastní zkušenosti...

Příběhy farmářů

Býk, či nebýk? To je oč běží na farmě Škodovi

13. 04. 2019
P

otrpíte si na vyzrálé hovězí maso, které vaše chuťové pohárky nadchne křehkou a šťavnatou chutí? Pak byste si zcela jistě měli do adresáře zapsat farmu Škodovi, která sídlí v Odunci 10. Kromě rostlinné výroby se tato rodinná farma zabývá chovem býků, štípáním dřeva a zemědělskými službami. Zajímá vás více? Tak pokračujte ve čtení.

Farma s 30letou tradicí Příběh farmy, založené na úctě k přírodě i rodinných hodnotách, se začal psát již před 30 lety, kdy rodina Škodových hospodařila už před kolektivizací zemědělství. V roce...

Příběhy farmářů

Proč zařadit do jídelníčku ryby z plzeňských rybích sádek?

30. 03. 2019
A

si už jste to několikrát slyšeli, ale jak se říká, opakování je matkou moudrosti. Ryby by měly být nedílnou součástí zdravého jídelníčku. Proč je jejich konzumace pro zdraví tak důležitá? Jak často si ryby dopřát? A proč si pochutnat zrovna na plzeňských rybách společnosti Chabal fish? Vše se dozvíte v tomto článku.

Zdraví v každém soustu Celá řada studií se shoduje na tom, že ryby prokazatelně přispívají ke snížení rizika srdečních onemocnění a mrtvice. Omega-3 mastné kyseliny, které jsou obsaženy v rybách,...