Biofarma Slunečná

27. 08. 2017
V

 lokalitě nacházející se na okraji NP a CHKO Šumava sídlí Biofarma Slunečná. Místo vhodné k aktivní i pasivní relaxaci, může poskytnout další jedinečné zážitky.

V lokalitě nacházející se na okraji NP a CHKO Šumava sídlí Biofarma Slunečná. Místo vhodné k aktivní i pasivní relaxaci, může poskytnout další jedinečné zážitky.

Farma Slunečná hospodaří ekologickým způsobem na 36ha zemědělské půdy. Většinu pozemků představují pastviny s extenzivním chovem ovcí, koz, skotu a menší pozemky slouží k produkci brambor, zeleniny a ovoce. Ke zvířecím obyvatelům farmy patří také pár oslíků, drůbež a biokapříci. Díky hospodářským zvířatům je farma soběstačná co se týče produkce mléka, sýrů, mléčných výrobků, vajec a brambor. Všechny místní produkty lze na farmě ochutnat i zakoupit. V nabídce jsou sýry, mléko, jogurty, smetana, máslo, vajíčka, med, vlna a bio brambory. A samozřejmě také perfektně opracované hovězí maso z celoročně venku žijícího skotského plemene Highlander, dále porcované jehněčí, skopové nebo i celé kusy. Součástí farmy je také penzion s nadstandardními apartmány a výstavním prostorem Galerie Slunečná.

 

Na webových stránkách http://www.biofarma-slunecna.cz najdete veškeré potřebné informace ohledně farmářských produktů, ubytování i samotné farmy.

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Server Error

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500