BIO maso – Farma u řeky Orlice

05. 07. 2016
D

nes bych vám ráda představila farmu, která se specializuje na produkci kvalitního BIO hovězího masa plemen Aberdeen Angus a Piemontese, která původně pochází ze severovýchodního Skotska a severozápadní části Itálie.

Dnes bych vám ráda představila farmu, která se specializuje na produkci kvalitního BIO hovězího masa plemen Aberdeen Angus a Piemontese, která původně pochází ze severovýchodního Skotska a severozápadní části Itálie.

Farma u řeky Orlice sídlí v Lípě nad Orlicí. Obhospodařuje přibližně 330 hektarů travnatých pastvin a chová okolo 250ti kusů masného skotu. Za produkcí BIO hovězího masa nejvyšší jakosti stojí především kolektiv mladých, perspektivních a zkušených zaměstnanců a také samozřejmě špičková zemědělská technika, která umožňuje farmářům produktivní práci šetrnou k životní prostředí. Maso z plemene Angus vyniká svou křehkostí a vláknitostí, proto je považováno za hovězí maso špičkové kvality. Mezi jeho další vlastnost patří mramorování, což znamená ukládání tuku do svaloviny, a díky tomu má maso charakteristickou chuť a šťavnatost. Chuť masa z Piemonta připomíná zvěřinu a je oblíbené pro velmi nízký obsah cholesterolu a maximum libovosti. Maso bude možné odebrat v termínech 29. – 30. 7. , 12. - 13. 8. , 2. - 3. 9. přímo na farmě. Prodej bude spuštěn na e-shopu vždy v předstihu před termínem odběru, tak buďte na pozoru ať nic nepropásnete. Farma také zavedla závoz masa do Prahy a do Brna zdarma.

Více o farmě, objednávkách a e-shop najdete na www.farmaurekyorlice.cz.

Sára Kalivodová

Sára Kalivodová

Sára Kalivodova je studentka farmacie, ale věří, že nejlepším lékem jsou životní optimismus, čistá voda, slunce, vzduch a přírodní produkty. Zajímá se o zdravou výživu a sport. Svými krátkými články seznamuje čtenáře tohoto webu s farmáři a jejich produkty.


Server Error

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500